Laddar för lopp i höst

Mätning av blodtrycket är vanligt vid en hälsokontroll. Ofta får du ett mätinstrument i tyg som fästs runt din arm av en läkare.
Du kan även själv mäta blodtrycket om du köper en blodtrycksmätare. Det finns ett par olika varumärken att välja på, omron blodtrycksmätare är ett exempel på produkt inom detta område. Det var längesen jag själv kollade upp mitt blodtryck, vill minnas att det var just vid en hälsokontroll en läkare kollade mitt blodtryck.

Tränar löpning en hel del och går i tankarna att skaffa en träningsklocka. Har kollat på pulsmätarklockor och Apple Watch. Klockorna som har pulsmätning skulle fungera bra, de mäter även distansen jag springer. Om jag skulle köpa en Apple Watch ingår fler funktioner som musikspelaren Spotify, telefoni, sms och ett par appar. Är mest sugen på Apple Watch och kommer köpa den trots det höga priset.

Kommer inte kunna mäta blodtrycket med Apple Watch, men det kan du lösa med en produkt som omron blodtrycksmätare.

I höst kommer jag delta i mitt andra maraton. Har planerat i flera månader för att kunna klara av loppet. Målbilden är att springa under 4 timmar, gärna runt 3,5 timmar. För att få ett bra lopp kommer det krävas en ökad träningsdos fram till loppet. Idag springer jag 3 mil i veckan, denna distans ska dubblas från nästa vecka fram till veckan innan loppet går i höst.

Mestadels springer jag längs landsväg, men försöker varva med löpning i skogen så ofta jag kan. När du springer långa distanser är det viktigt att du håller kroppen i trim, glöm inte att stretcha ordentligt efter varje längre löppass. Om du har möjligheten tycker jag även du ska styrketräna ett par dagar i veckan, främst träning av rygg, ben samt kanske köra pulsträning på en träningscykel i gymmet.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.