Ett fordon som dricker bensin eller el

Nu har bilverkstäderna högsäsong, det är däckbytartider. Byter du däcken på bilen själv eller lämnar du in kärran till en verkstad? Jag byter gärna däcken själv, det är lätt och går ganska snabbt att fixa. Grannen var över o snackade lite kring sin Volvo igår. Han hade köpt Volvo 160 reservdelar på nätet och var på gång att meka i sin verkstad. Nu var det inte något avancerat som skulle fixas. Han skulle bara ersätta ett par lampor och byta golvmattor i bilen. Tror även han sa att det var en detalj i motorrummet som skulle fixas, men jag minns inte exakt vad det var.

Volvo 160 reservdelar är som sagt något du hittar på nätet. Nu är det inget som landar i min varukorg, då jag har en Nissan Micra sen många år. Bilen drar väldigt lite bensin. Micran är inte den flådigaste bilen i gänget, men den tar mig från punkt A till punkt B och har låga omkostnader för service.

Nu är det populärt med elbilar, men jag har inte fastnat för denna trend ännu. Många säger att det är vad som gäller i framtiden, jag undrar bara vad som kommer hända med alla gamla bensinbilar? Kanske är det möjligt att fixa dessa så de också kan gå på eldrift? Borde kosta en rejäl slant att genomföra en sådan transformering.

Tesla har länge varit det hetaste märket men jag tror att konkurrenterna nu börjar vara redo att ge Tesla en fight om kunderna. För egen del tror jag Tesla lever mycket på sin hype, de kommer få det tuffare när de stora bilmärkena börjar erbjuda bra elbilar till resonabla priser. Om Tesla blir utkonkurrerade kan Elon Musk fokusera mer på sitt projekt att bygga rymdskepp istället. Elon har genomfört en hel del galna projekt.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.