Från frö till inläggning

Av alla recept, tips och tekniker jag har läst och testat är nog min absoluta favorit egeninlagda chili. Chilifrukter kan man köpa i valfri matbutik, men om man som jag älskar att odla, så köper man en chilifrukt och gröper ut fröna. Dessa frön planterar man sedan i en vanlig kruka, ser till att den har vatten, värme och solljus, sedan har man en massa chilifrukter att ha i såser, tacos eller som i detta fallet, inlagrade. Från plantering till skörd tar det ca 5-8 veckor, beroende på hur stora chilifrukterna är. Sedan är det bara att se till så att man har alla ingredienser hemma,, om man vill lägga in chilin det vill säga. Ingredienserna till lagen är:

4 deciliter 12% ättikasprit
6 deciliter vatten
4 deciliter strösocker
2 teskedar gula senapsfrön

Mitt tips är att fylla en gammal syltburk med chilifrukterna och lagen, ställ sedan den fyllda burken i kylskåpet i 3-4 veckor innan ni avnjuter er egenodlade inlagda chili. Jag kommer äta min inlagda chili till tacosen imorgon.

På tal om tips för odling, min svägerska som jobbar med affärssystem kom med tipset att använda en pensel och ett speciellt medel för att pollinera växterna därhemma. Pollineringen gör att ännu fler godsaker kan växa och frodas i ens växthus, eller som för mig, på balkongen.